Amsterdam krijgt e-learning-school

Maurice de Hond wil ‘Steve Jobs-school’ oprichten

26/03/12 ANP.

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher spreekt tijdens een persconferentie over de Steve Jobs school.

Opiniepeiler Maurice de Hond gaat een speciale school oprichten in Amsterdam waar kinderen veel meer gaan werken met elektronische middelen zoals de iPad. Dat vertelde hij vanavond in het tv-programma De Wereld Draait Door.

De Hond gaat de mogelijkheid tot oprichting van de school ‘het komende jaar’ verder onderzoeken. De school moet augustus 2013 de deuren openen.

De school moet zich onderscheiden van andere scholen door ruimere openingstijden en flexibele lestijden. De Hond vindt dat bestaande scholen zich niet snel genoeg aanpassen en op een ouderwetse manier lesgeven.

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher - ook aanwezig in de studio - vindt het een goed initiatief. ‘Elektronisch middelen kunnen de juf en de meester helpen om meer aandacht aan het kind te geven’, aldus Asscher. Hij zal de oprichting van de school wel kritisch volgen omdat de kwaliteit goed genoeg moet zijn.

De naam van de school is een eerbetoon aan oud Apple-topman Steve Jobs. Apple zou er geen problemen mee hebben dat De Hond voor deze naam heeft gekozen.

Asscher zou graag willen dat de nieuwe school in Amsterdam Zuid-Oost komt te staan.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3231378/2012/03/26/Maurice-de-Hond-wil-Steve-Jobs-school-oprichten.dhtml

www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3231378/2012/03/26/Maurice-de-Hond-wil-Steve-Jobs-school-oprichten.dhtml